استاندار در دیدار با رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار بیرجند اعلام کرد.
استاندار: پروژه های عمران شهری نیاز به پیوست فرهنگی دارند و شهروندان باید بدانند در قبال خدمتی که به آن ها می شود چه مسئولیتی دارند و چه طور باید از آن استفاده کنند تا بیشترین بهره وری را داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند: مدیریت شهری با اطلاع از نیازهای شهر و متناسب با خواسته شهروندان برنامه ریزی کرده و طبق همین برنامه ریزی، متناسب با ظرفیت شهر، پروژه تعریف می کند
شهردار بیرجند: تکمیل پروژه منطقه تفریحی و گردشگری بند دره، تعیین تکلیف اراضی پادگان و انتقال صنوف آلاینده از مهمترین مطالبات و خواسته های مردم شهر بیرجند است
اقدامات شهرداری برای توسعه بیرجند مطلوب است و با قوت آماده ادامه تداوم اقدامات گذشته هستیم. این که شهرداری بیرجند توانسته با وجود ساخت و سازهای حداقلی در شهر و کم شدن اعتبارات ناشی از پروانه های ساختمانی و عوارض، بودجه شهرداری را محقق کند، بسیار ارزشمند است البته باید راهکارهای مناسب تری برای درآمدزایی و ایجاد درآمدهای پایدار پیش بینی کند. استاندار روز گذشته در دیدار با رئیس و اعضای شورای شهر و شهردار بیرجند گفت: برنامه ریزیی سال های گذشته، رشد افقی شهر را به همراه داشته است که این موضوع هزینه های زیادی بر شهر تحمیل و خدمات رسانی را دشوار می کند.
مهندس ملانوری اقدامات انجام شده در زمینه توسعه بند دره، ایجاد باغ مفاخر، به سازی پارک جنگلی، تأسیس فرهنگسرا و ... را مطلوب دانست و افزود: با قوت و انگیزه در کنار شما برای ادامه دادن به اقدامات گذشته خواهیم بود.
وی با تأکید بر وجود بافت های تاریخی و فرسوده موجود در شهر که نیازمند بازسازی و به سازی است، گفت: بخش عمده ای از واحدهای مسکونی می تواند در توسعه افقی شهر در این بخش ها جانمایی شود که هم در زیبایی شهر مؤثر است و هم هزینه خدمات رسانی را کاهش می دهد و اگر قرار است جامعه ای سرزنده و پویا داشته باشیم باید فضای شهری مناسبی داشته باشیم .
به گفته ایشان، اگر اتفاق خوشایندی در شهر می افتد، موفقیتی برای شهروندی رقم می خورد و یا پیشرفتی صورت می گیرد، همه متأثر از اقدامات ما و محصول کار جمعی است که بخشی از آن به متولیان امر در تأمین نیازهای زیرساختی بر می گردد.
پروژه های عمران شهری نیازمند پیوست فرهنگی
مقام عالی دولت در استان با با اشاره به صحبت های رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان بر این که همه اقدامات باید پیوست فرهنگی داشته باشد، گفت: پروژه های عمران شهری نیاز به پیوست فرهنگی دارند و شهروندان باید بدانند در قبال خدمتی که به آن ها می شود چه مسئولیتی دارند و چه طور باید از آن استفاده کنند تا بیشترین بهره وری را داشته باشد.
به گفته وی شهر، زنده است که همراه ما نفس می کشد، رشد می کند، بیمار می شود و بهبود می یابد و همه این حالت ها را متولیان امر در حوزه مدیریت شهری پیگیری می کنند بنابراین معتقدم یکی از مهمترین حوزه های مدیریتی، مدیریت شهری است چرا که در سایه آن، فضا برای سایر فعالیت ها آماده می شود.
مهندس ملانوری گفت: مدیریت شهری، مثلثی متشکل از شهروندان، پارلمان شهری (شورای شهر) و مدیریت اجرایی (شهرداری) است که اگر در تعامل با هم و هماهنگ نباشند، توسعه شهر اتفاق نمی افتد و شهرداری، نهادی عمومی و غیردولتی است و این که شهرداری متکی به درآمدهای خود می باشد.
تصمیم گیری بر اساس شرایط منطقه
استاندار با بیان این که تصمیم گیری ها باید در قالب مدیریت بومی و متناسب با شرایط منطقه ای رقم بخورد افزود: متولیان امور شهری باید از نیازهای شهر مطلع باشند تا بر اساس نیازهای موجود و سلیقه شهروندان برنامه ریزی کنند و بر طبق همین برنامه ریزی متناسب با ظرفیت شهر، پروژه تعریف شود.
وی درباره نتیجه بازدید خود از شهر بیرجند با اشاره به سه بخش شمال، جنوب و مهرشهر، اظهارکرد: برنامه ریزی های سال های گذشته، رشد افقی شهر را به همراه داشته که این موضوع هزینه های زیادی را بر شهر تحمیل و خدمات رسانی را دشوار می کند.
مهندس ملانوری با تأکید بر وجود بافت های تاریخی و فرسوده شهر بیرجند که نیازمند بازسازی و به سازی است، گفت: بخش عمده ای از واحدهای مسکونی در توسعه افقی شهر می تواند در این بخش ها جانمایی شود که هم در زیبایی شهر مؤثر است و هم هزینه خدمات رسانی را کاهش می دهد.
مقام عالی دولت، درخصوص اقدام شهرداری برای ایجاد مرکز بیرجند شناسی هم پیشنهاد داد برای توفیق هر چه بیشتر این مرکز در برپایی مراسم ها و همایش ها، برگزاری جلسات خاص و نمایشگاه های ویژه و ... شورای مرکز بیرجند شناسی با ترکیبی غیر دولتی متشکل از افرادی همچون استاندار و شهردار وقت، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، چهره های فرهنگی شهر و همچنین رئیس دانشگاه بیرجند شکل بگیرد تا این اقدام در پیشبرد اهداف مرکز بیرجند شناسی مؤثر واقع شود.
مطالبات شهر بیرجند
شهردار بیرجند هم در این دیدار تکمیل پروژه منطقه تفریحی و گردشگری بند دره، تعیین تکلیف اراضی پادگان و انتقال صنوف آلاینده را از مهمترین مطالبات و خواسته های مردم شهر بیرجند دانست که امید است با عنایت استاندار محترم تداوم یابد.
مهندس جاوید افزود: افتتاح فرهنگ سرای بیرجند در دهه فجر، بهره برداری از بوستان جنگلی در اردیبهشت 1400 ، افتتاح پارکینگ خیابان حکیم نزاری دهه فجر، بهره برداری از مرکز بیرجند شناسی و 5 بوستان تا مرداد 1400 از جمله پروژههای افتتاحی مدیریت شهری است.
به گفته وی سال 98 بودجه شهرداری 187 میلیارد تومان تحقق پیدا کرد و در آینده مرکز بیرجند شناسی شهر بیرجند در ساختمان درشکه خانه قدیم افتتاح می شود و برای به سازی آن اعتبار 1.5 میلیارد تومان هزینه شده است.
شهردار بیرجند تاکید کرد: نظارت و بازدید استاندار خراسان جنوبی از پروژه های شاخص و مهم مدیریت شهری می تواند بسیار تاثیر گذار و در اتمام این پروژه تاثیر زیادی خواهد داشت.
تعریف پروژه متناسب با ظرفیت شهر
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند هم در این دیداربا اشاره به این که با توجه به تعامل و انسجام شهرداری و شورای اسلامی رضایت نسبی از مدیریت شهری در بین شهروندان وجود دارد، گفت: مدیریت شهری با اطلاع از نیازهای شهر و متناسب با خواسته شهروندان برنامه ریزی کرده و طبق همین برنامه ریزی، متناسب با ظرفیت شهر، پروژه تعریف می کند.
دکتر تقی زاده در ادامه به تشریح طرح ها و برنامه های در دست اقدام پرداخت و از پروژه هایی همچون توسعه بند دره، ایجاد مرکز بیرجند شناسی، تأسیس فرهنگسرای شهر، احداث باغ مفاخر و میدان اجتماعات شهر و ...به عنوان برنامه های مهم شهرداری و شورا در این دوره نام برد.
در این دیدار اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند نیز به تشریح طرح ها و برنامه های در دست اقدام شورا و شهرداری بیرجند پرداختند.